Punk, junk og behandlingsindustrien

Radio Maghonihytten (Soundcloud)

Interessant radioindslag om 'punk, junk og behandlingsindustrien' med det altid inspirerende snakkechatol Thomas Olsen.

Thomas fortæller blandt andet om sin opvækst og vilde ungdom i det københavnske. Vi kommer omkring punkmiljøet og 'Pisserenden' - og han fortæller, hvordan han fandt en vej væk fra dopen og livet med en nål i armen og frem til det sted han er nu, hvor han bruger sine levede erfaringer til at hjælpe andre.

Thomas fortæller om sin tid som trommeslager i bandet Stalin Staccato, om punkmiljøet i København og om sin vej ind i et tung misbrug.

Hvis det er misbrugs- og behandlingsdelen der interesserer dig mest, kan du med fordel springe ca. 30 minutter ind i programmet (men først efter at have lyttet til de første 10 minutters intro).

Her fortæller Thomas blandt andet om opstarten af egen mentorvirksomhed inden for misbrugsbehandling, om det til tider udfordrende tværfaglige samarbejde med kommunerne, når det handler om misbrugsbehandling og recovery. Vi bliver også lidt klogere på generel misbrugsadfærd samt udviklings- og personlighedsfortyrrelser (diagnoser og dobbeltdiagnoser).

Thomas er yderst inspirerende og autentisk at lytte til og en rigtig god og fængende formidler af kloge ord og personlig indsigt i den menneskelige psyke, når det handler om misbrug og social adfærd.


Udsendelsens egen beskrivelse:

Vi har besøg af Thomas Olsen, der er passioneret iværksætter inden for misbrugsbehandling. Men som altid ligger der en historie bag, og derfor skal vi også en tur tilbage til de melankolske fattigfirsere, hvor Thomas var en del af det københavnske punkmiljø og trommeslager i bandet Stalin Staccato. Lige indtil han ”røg på nålen” og begyndte en misbrugsderoute, der varede helt op til den anden side af årtusindskiftet. Dette afsnit er derfor en historisk introduktion til punken som musikgenre, tidsalder og filosofi, mens vi samtidig får diskuteret en hel del psykologi og det Thomas kalder behandlingsindustrien.

Afslutningsnummeret i dette afsnit er fra EP'en Verdens Mindste Trilogi af Kristian Erlandsen og kan findes på Spotify.

Genre: Psyken
Udgivelsesår: 2019
Medvirkende: Thomas Olsen
Udgiver: SOUNDCLOUD
Link: Punk, junk og behandlingsindustrien