Tavse skrig

af Angela Marsons

Tavse skrig er Angela Marsons debut som krimiforfatter – den første bog i en ny krimiserie – og jeg er solgt!

Historien er god og spændende og går aldrig i stå. Der er nogle fine plottvists undervejs og plottet holder hele vejen. Der er nogle fine og ret detaljerede beskrivelser af de mord, lemlæstelser og overgreb der efterforskes.

Jeg kan heller ikke lade være med at holde af hovedpersonen, kommissær Kim Stone – som ellers fremstilles som en temmelig usympatisk kvinde. Man får løbende et større indblik i hendes baggrund, opvækst og privatliv i det hele taget – nøjagtig som jeg mener det bør være i en god serie.

Generelt er det et interessant (og overskueligt) persongalleri, Marsons har skruet sammen og samspillet mellem Kim Stone og hendes medarbejdere fungerer rigtig godt.

Bogen er godt skrevet; et flydende og letlæseligt sprog, med realistiske og humoristiske dialoger. Jeg er stor fan af korte kapitler og det bliver jeg også forkælet med i denne bog.

Jeg kan helt klart anbefale denne Kim Stone-krimiserie. Jeg er allerede nu i gang med efterfølgeren Onde spil og har faktisk slet ikke tid til at sidde her og skrive boganmeldelse...


Rækkefølgen i serien om Kim Stone:
1) Tavse skrig
2) Onde spil (læs min anmeldelse her)
3) Forsvundne piger (læs min anmeldelse her)

Bogens bagside:
Selv de mørkeste hemmeligheder kan ikke ligge begravet for altid.

Fem skikkelser står forsamlet om en overfladisk grav. De havde alle sammen skiftedes til at grave. Et hul i voksenstørrelse ville have taget længere tid. Et uskyldigt liv var blevet taget, men pagten var blevet indgået. Deres hemmeligheder ville blive begravet, forseglet med blod.

År senere bliver en skoleforstander fundet brutalt druknet, det første i en stribe af makabre mord, der ryster Black Country.

Men da der bliver fundet ligrester ved et tidligere børnehjem, kommer foruroligende hemmeligheder også for dagen. Det går snart op for kommissær Kim Stone, at hun er på jagt efter et sygt sind, der har dræbt over flere årtier.

Antallet af lig vokser, og Kim er nødt til at standse morderen, før vedkommende slår til igen. Men kan Kim konfrontere dæmonerne fra sin egen fortid, for at fange morderen, før det er for sent?

Fans af Rachel Abbott, Mark Billingham og Val McDermid vil blive revet med af denne usædvanlige nye stemme i britisk kriminallitteratur.

Genre: Krimi
Sideantal: 360
Udgivelsesår: 2018
ISBN: 9788776779016
Forlag: Jentas
Originaltitel: Silent scream (2015)