Serafine

af Jakob Melander

Serafine er anden bog i Jakob Melanders krimiserie om Politiassistent Lars Winkler.
Lars og kollegaerne efterforsker mordet på Københavns overborgmester, hvor opklaringsarbejdet besværliggøres af ofrets politisk magtfulde mor. Men hvorfor? Hvem er Serafine? Og hvad var det der skete for 14 år siden?

Det politiske magtmisbrug forekommer mig måske en smule overdrevet og slutningen virker lidt forhastet. Plottet holder såmænd fint nok og trådene flettes også ganske fint sammen i sidste ende, men jeg får fornemmelsen af, at jeg sidder og læser en skønlitterær roman med et drys af krimi, fremfor en reel krimi. Jeg synes stadig, det er interessant at følge Lars, Sanne, Lisa og de andre på holdet, men jeg savner altså lidt mere action og retsmedicinske detaljer.

Sætningerne forekommer mig til gengæld ikke lige så kringlede som i den første bog og dialogerne er realistiske og naturlige. Og så fortsætter Melander med at forkæle mig med korte kapitler og gode afsnit.

I min anmeldelse af Øjesten skrev jeg, at jeg glædede mig til at følge Lars Winkler og alle de andre – det gør jeg stadig. Så selvom jeg må indrømme, at jeg godt kunne have undværet selve krimidelen i denne bog, så ville jeg ikke have undværet den skønlitterære del, til når jeg i treeren skal følge Lars Winkler og de andre..


Rækkefølgen i serien om Lars Winkler:
1) Øjesten (læs min anmeldelse her)
2) Serafine
3) De berusedes vej (læs min anmeldelse her)
4) Det bedste til mig og mine venner (læs min anmeldelse her)
5) De døde og de ufødte (læs min anmeldelse her)
6) Fjenden iblandt os (læs min anmeldelse her)

Bogens bagside:
1999 – En lille dreng åbner døren til det værelse, han deler med sin 14-årige storesøster på flygtningecentret Margretheholm. På sengen med det krøllede tæppe ligger søsteren død, med en saks stikkende op fra et sår i halsen. Ved siden af hende ligger en mand.

2013 – Københavns overborgmester bliver fundet myrdet i sin herskabslejlighed. På gerningsstedet finder man en ung kvinde af udenlandsk oprindelse, tilsyneladende prostitueret. Hun er i choktilstand og nægter at opgive andet end sit navn – Serafine.


Politiassistent Lars Winkler er på den delikate sag, som kompliceres yderligere af, at den myrdedes mor, partiformand for De Radikale og landets økonomiminister, blander sig i efterforskningen – godt hjulpet af sin PET-agent, som også er Lars’ ærkefjende. Da Lars begynder at grave i overborgmesterens fortid, er der dunkle huller. Langsomt afdækkes en historie om en ung, idealistisk mand, der kun havde ét ønske: at gøre sig fri af sin familie og leve sit eget liv.

Serafine er en krimi fra Københavns gader om mord og magtmisbrug.

Genre: Krimi
Sideantal: 350
Udgivelsesår: 2014
ISBN: 9788763826273
Forlag: Rosinante