Mens baggårdskattene forsvandt

af Robert Olsen

En rigtig hyggelig lille bog, om rigtig mange (u)hyggelige skæbner.
Robert Olsen beretter om de mange personligheder, han gennem årene har mødt på Mændenes Hjem, hvor han har været forstander i 18 år.

Det er korte indblik i de mange forskellige skæbner der findes på Vesterbro. Det er fortællinger, om de mange forskellige mennesker der har haft sin gang på og omkring Mændenes Hjem.
Det er ikke historier der nødvendigvis har en begyndelse og en slutning – oftest er det blot konstateringer om et liv der har fundet sted og et menneske der har eksisteret. Det er beretninger om mennesker, hvis liv og eksistens oftest overses og udstødes af det omgivende samfunds almene borgere – eller som ligefrem forsøges ignoreret, fordi de opfattes som ’pestilenser til gene for de velfungerende nyttige og bidragende samfundsborgere’. Netop derfor, er det endnu vigtigere at dokumentere deres eksistens!

Robert Olsen fremstår som et omsorgsfuldt, rummeligt og anerkendende menneske. En mand der sætter en ære i at møde mennesker, hvor de er og som de er – og det har jeg meget stor respekt for.

Historierne er som sagt korte indblik i mennesker, situationer og begivenheder - og de korte kapitler på 1-3 sider gør bogen letlæselig.
Jeg vil anbefale alle der interesserer sig for ’skæve eksistenser’ at læse bogen. Men jeg vil især anbefale alle der ønsker et hurtigt, overskueligt og ærligt indblik i den virkelige verden uden for ligusterhækkens faste og trygge rammer at læse bogen.


Bogens bagside:
I kalejdoskopet Mens baggårdskattene forsvandt tager Robert Olsen, forstander på Mændenes Hjem gennem 18 år, os med til sit Vesterbro. Hils på Kongesønnen, Fuglen, den nærmest gennemsigtige Harry, Vesterbros sidste cowboy og mange andre skæbner, der alle har boet på ’drengehjemmet’ i Istedgade.

Mens baggårdskattene forsvandt er en kærlighedserklæring til Vesterbro; nu såvel som før baggårdskattene forsvandt.

Bogen er skrevet i samarbejde med Merete Rostrup Fleischer/italesat.dk

Genre: Samfundslitteratur
Sideantal: 131
Udgivelsesår: 2014
ISBN: 9788792999078
Forlag: Byens Forlag