Mørket kalder

af Michael Katz Krefeld

Mørket kalder er en selvstændig krimi om politikommissær Cecilie Mars og endnu et pletskud fra Katz Krefeld. Cecilie Mars er et rigtigt menneske – et menneske der tænker, føler og handler - nogle gange handler hun før hun tænker og så dummer hun sig. Cecilie føles ægte og det er rigtig rart.

Historien er god – somme tider hæsblæsende og somme tider lidt mere eftertænksom. Historien giver god anledning til at teste sit eget moralske kompas samt etiske og menneskelige holdninger. Hvor langt ville man selv være i stand til at gå for at opnå retfærdighed – eller hævn..?

Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog med meget realistiske og naturlige dialoger – nøjagtig som vi er vant til med Katz Krefeld. Og vi bliver endnu en gang forkælet med overskueligt korte kapitler.

Selvom det var befriende med en selvstændig krimi - efter i længere tid at have været optaget af diverse krimiserier, så kan jeg ikke lade være med at håbe på, at der kommer lidt mere med Cecilie Mars. Jeg har i et interview med Michael Katz Krefeld, hørt ham sige, at han selv er blevet lidt forelsket i hovedpersonen og afviser derfor ikke, at der kunne komme en efterfølger på et tidspunkt.


Bogens bagside:
Hvis han afslører hende, mister hun alt!

En sen nattetime træffer den nyudnævnte politikommissær Cecilie Mars et fatalt valg, der får vidtrækkende konsekvenser. Hendes fejltrin er blevet overvåget og filmet, og nu truer en anonym person med at afsløre alt, hvis hun ikke følger hans skræmmende agenda.

Cecilie trækkes ind i en uhyggelig plan om selvtægt, der tvinger hende til at overveje, hvor langt hun er villig til at gå for at skaffe retfærdighed. Samtidig vokser hendes fornemmelse af, at den der truer hende skal findes i hendes omgangskreds.

MØRKET KALDER er en ny selvstændig storbykrimi om politikommissær Cecilie Mars. Michael Katz Krefeld vandt Krimimessens publikumspris i 2018 og Martha-prisen i 2016. Han er blandt andet forfatter til den internationale bestsellerserie om privatopdageren Ravn.

Genre: Krimi
Sideantal: 354
Udgivelsesår: 2018
ISBN: 9788711691939
Forlag: Lindhardt og Ringhof Forlag