Hendes iskolde øjne

af Carin Gerhardsen

Hvorfor dælen har jeg først stiftet bekendtskab med Carin Gerhardsen nu?!
Jeg var fanget fra første side, for Carin skriver nemlig rigtig godt. Persongalleriet er forholdsvis omfangsrigt, men alligevel nemt at holde styr på. Dialogerne er flydende og realistiske. Historien er god og plottet godt skruet sammen.

Jeg synes slet ikke, at bogens bagsidetekst yder bogen retfærdighed, men jeg har samtidig svært ved selv at sælge den bedre.
Flere kvinder forsvinder nogenlunde samtidig, men på meget forskellig vis. Hver især har de en grund til at forsvinde for egen hånd, men er det det der er sket? Eller ligger der forbrydelser bag? Og hænger de i så fald sammen?
Hovedtemaerne i bogen er psykiske traumer, fysisk og psykisk vold, undertrykkelse, psykopatisme, narcissisme.

Hendes iskolde øjne er egentlig sjette bind i Hammarby-serien, men jeg valgte at starte lige her midt i det hele - og det kan altså sagtens lade sig gøre at læse den som en selvstændig krimi. Jeg følte mig på ingen måde bagud eller uoplyst i forhold til hverken persongalleriet eller deres historier fra tidligere bøger i serien. Men jeg skal da have læst resten af serien og det har jeg tænkt mig at gøre i den rigtige rækkefølge.


Rækkefølgen i Hammarby-serien:

1) Pandekagehuset
2) Dukkebarn
3) Vuggevise
4) Død mands hånd
5) Klaverstemmeren
6) Hendes iskolde øjne
7) Tykkere end vand
8) Domino

Bogens bagside:
Et vinteruvejr trækker ind over byen fredag aften. Sneen forhindrer dog ikke stockholmerne i at gå ud i mørket, hjem fra arbejde og ud i byens natteliv, men to kvinder vender aldrig hjem igen.

De to kvinder levede tilsyneladende i velfungerende familier. Men da kriminalkommissær Conny Sjöberg og kollegaerne fra Hammarby Politi begynder at kradse lidt i overfladen, viser det sig ikke at være hele sandheden. Bag facaden har de to kvinder noget ubehageligt tilfælles. De havde begge gode grunde til at slå sig selv ihjel.

HENDES ISKOLDE ØJNE er en fortælling om brutalitet. Om narcissisme, destruktivitet og hvordan ondsindede hensigter, forklædt som kærlighed, søger hen, hvor de mest sårbare mennesker bor.

Genre: Krimi
Sideantal: 376
Udgivelsesår: 2013 (Danmark 2015)
ISBN: 9788771593389
Forlag: People’sPress
Originaltitel: Hennes iskalla ögon