Havhvepsen

af Tommy Thorsteinsson

Havhvepsen er anden bog i serien om efterforskeren Anna Blaafalk og kollegaerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet. Lige som i Ensom ulv er der gang i handlingen fra start til slut.
Denne gang er en udspekuleret hacker på spil. Velhavende erhvervsfolk med indopereret pacemaker bliver afpresset. Samtidig trækker bogen tråde tilbage til hændelser og forbrydelser i den første bog.

Det omfangsrige persongalleri fra første bog er selvfølgelig også gennemgående i denne og vi lærer stille og roligt dem alle sammen lidt bedre at kende. F.eks. spiller IT-specialisten Dieter Wolf, som vi kort stiftede bekendtskab med i etteren, en større rolle, da der er fokus på cyberkriminalitet.

Forholdene mellem efterforskerne udvikler sig ligeledes, som det sig hør og bør i en god serie – også til den lidt lumre side. Jeg kan til tider godt få lidt for meget af de lumre (under-)toner og jeg synes måske ikke altid, at de har relevans for fortællingen. Men det er jo en smagssag.
Jeg kan stadig synes, at der forekommer en del unaturlige dialoger; ting der forsøges beskrevet via samtale i stedet for implicit i teksten samt forbrydere der indrømmer alt og forklarer sig i detaljer – på en lidt forhastet og unaturlig måde.
Når det er sagt, så skal Thorsteinsson dog have ros for (endnu engang) at have forfattet en velskrevet bog i et letlæseligt og flydende sprog. Og jeg bliver fortsat forkælet med korte kapitler, som er med til at gøre de forholdsvis mange sceneskift let overskuelige.

Man fornemmer endnu engang, at Thorsteinsson har gjort sin research. Lige som i Ensom ulv er han meget detaljeret i sine beskrivelser af steder, monumenter, bygninger m.m., så hvis man er glad for at få lidt ekstra fakta og baggrundsviden med sig, så er det et hit.

Bogen byder ikke på brutale beskrivelser af mord og lemlæstelser eller retsmedicinske detaljer, så hvis man er til krimi i den bløde ende, med stille og rolig action fra start til slut, så er det en rigtig hyggelig krimiserie Thorsteinsson her er i gang med.

Og jeg skal da bestemt også læse treeren, så jeg kan få svar på, hvad der sker med Anna Blaafalk – for det er da noget af en cliffhanger forfatteren efterlader mig med i andensidste kapitel!


Rækkefølge i serien om Anna Blaafalk:
1) Ensom ulv (læs min anmeldelse her)
2) Havhvepsen

Bogens bagside:

Havhvepsen er et af verdens farligste dyr. Dens gift fører til en hurtig og smertefuld død.

En intelligent og skrupelløs hacker er på spil i dansk erhvervsliv. Hackeren går målrettet efter velhavende erhvervsfolk, der bærer pacemaker. En afslappende ferietur til Mallorca ender med et kynisk angreb, og snart kan hackeren skrive morder på visitkortet.

Under ledelse af drabschef Victor Bach kæmper efterforskerne med at identificere gerningsmanden. De søger hjælp hos Dieter Wolf, der nu arbejder hos NC3, Nationalt Cyber Crime Center. Han kommer hurtigt på sporet af den tilsyneladende hacker, men har de rettet kikkerten mod den rigtige, eller har Dieter fundet sin overmand?

Samtidig kæmper Anna Blaafalk med eftervirkningerne af sommerens likvideringsforsøg og et dødsfald i familien. I kulissen spøger både kærligheden og en tidligere kollega.

Havhvepsen er andet selvstændige bind i den anmelderroste serie om efterforskerne i afdelingen for personfarlig kriminalitet.

Tommy Thorsteinsson (f. 1965) er kommunikationsuddannet og har arbejdet med kommunikation og formidling i 35 år. Hans debut som skønlitterær forfatter ENSOM ULV (2017) fik en fantastisk modtagelse af såvel anmeldere som læsere.

Genre: Krimithriller
Sideantal: 332
Udgivelsesår: 2019
ISBN: 9788793755260
Forlag: Forfatterskabet.dk