Forsvundne piger

af Angela Marsons

Angela Marsons har gjort det igen! Kim Stone er tilbage i endnu en spændende og velskrevet krimi.

Forsvundne piger er tredje bog i serien om kommissær Stone og hendes team.
Denne gang følger vi ikke (kun) efterforskningen af et allerede begået mord, men derimod jagten på to bortførte niårige piger.
Pigerne er bedste veninder og deres forældre lige så – men hvor meget kan venskab holde til, når bortførerne spiller familierne ud mod hinanden? Det forældrepar der byder den højeste sum, får deres datter hjem i live – det andet forældrepar gør ikke..

Historien og plottet er godt og efterforskningen forekommer realistisk. Der er hele tiden fart på – ikke nødvendigvis på den hæsblæsende måde, men det bliver aldrig kedeligt og jeg føler på intet tidspunkt, at jeg spilder tiden med unødvendigt fyld.

Jeg er stadig vild med figuren Kim Stone og ret imponeret over den måde, Angela Marsons formår at gøre hende til en troværdig og elskværdig person – på trods af hendes usympatiske sure-kælling attitude.

Samspillet med resten af persongalleriet fungerer (fortsat) rigtig godt. Det gælder både dem fra teamet, som vi allerede kender og dem der kommer til undervejs.

Lige som i de foregående bøger er det nogle naturlige og realistiske dialoger, hvilket gør det til en fornøjelig læseoplevelse. Og så bliver jeg forkælet med super korte kapitler, som gør det nærmest umuligt at lægge bogen fra sig, for jeg kan jo liiige nå et kapitel mere.

Angela Marsons skriver bare skide godt og jeg håber, at der kommer (mange) flere bøger i serien.


Rækkefølge i serien:
1) Tavse skrig (læs min anbefaling her)
2) Onde spil (læs min anbefaling her)
3) Forsvundne piger

Bogens bagside:
To piger forsvinder. Kun den ene vil komme tilbage.

Det forældrepar, der tilbyder den største løsesum, kommer til at se deres datter igen.
Det par der taber, gør ikke. Tag ikke fejl. Et barn kommer til at dø.

Da bedsteveninderne på ni år, Charlie og Amy, forsvinder, bliver to familier kastet ud i et mareridt. En sms bekræfter det utænkelige: at pigerne er blevet ofre for en frygtelig kidnapning.
Da endnu en sms spiller familierne ud mod hinanden for at redde deres børn, begynder uret at tikke for kommissær Kim Stone og hendes team.
De bliver narret igen og igen, mens de afdækker en hel række lig, og Stone indser, at de brutale dræbere måske er de værste, hun har stået over for. Hun forstår, at chancerne for at få pigerne hjem i live bliver mindre for hver time, der går.

Et mørkt net af hemmeligheder fra familiernes fortid rummer nøglen til at løse sagen. Men kan Kim holde sig i live længe nok? Eller vil et af børnene betale den højeste pris?

Forsvundne piger 3. bog i serien

Genre: Krimi
Sideantal: 405
Udgivelsesår: 2015 (dansk udgave 2019)
ISBN: 9788742602324
Forlag: Jentas
Originaltitel: Lost girls
Oversætter: Stig W. Jørgensen