Ensom ulv

af Tommy Thorsteinsson

En god historie, hvor der er gang i handlingen fra første side.

Tommy Thorsteinsson har opbygget et omfangsrigt persongalleri, som er interessant at følge. Det kan virke lidt overvældende og svært at holde styr på i begyndelsen, men det giver alligevel mening som historien udvikler sig. Jeg kunne måske godt undvære en del af de intime fortællinger, da de ikke alle umiddelbart har relevans for plottet.

Selvom det kan virke underligt, at efterforskerne deler så mange oplysninger (om sagens detaljer og kollegaer) med de vidner de afhører og der forekommer en del unaturlige dialoger, så holder spændingen og plottet bogen igennem.

Thorsteinsson er god til at skabe visuelle billeder af omgivelserne, med sine malende og detaljerede beskrivelser. Generelt fornemmer man, at Thorsteinsson har gjort sig umage med sin research, når han f.eks. meget detaljeret beskriver historien bag områder og bygninger. Selvom det er interessant og lærerigt, er det måske ikke altid helt relevant for selve historien.

Bogen er skrevet i et behageligt flydende og letlæseligt sprog, med korte kapitler og overskuelige afsnit i teksten. Der er en fin veksling mellem de forskellige scener og parallelle historier.

Det er en spændende og actionfyldt krimithriller - en rigtig fin debut og jeg har bestemt lyst til at læse ”Havhvepsen”, som er den næste i serien.


Rækkefølge i serien om Anna Blaafalk:
1) Ensom ulv
2) Havhvepsen (læs min anmeldelse her)

Bogens bagside:
I mørke er alle katte grå – ulve ligeså!

En varm sommeraften i 2016 bliver en ung kvinde myrdet midt under en koncert med superstjernen Rihanna. Kvinden er iklædt hvide englevinger, men hendes krop er brændt til ukendelighed. Hvem er hun?

For drabsefterforsker Anna Blaafalk starter nu et hæsblæsende kapløb med tiden i jagten på en vanvittig seriemorder.  Samtidig lander et fly fra Dubai i Københavns Lufthavn. Ombord er en af verdens mest eftersøgte terrorister, Omar Assis. Han er kommet til Danmark for at udføre en dødbringende mission.

Ensom Ulv er første bind i en ny dansk serie af krimithrillere om drabsefterforskeren Anna Blaafalk, der lever og ånder for at opklare forbrydelser i storbyens pulserende jungle.

Forfatteren Tommy Thorsteinsson (f. 1965) er gift og far til tre børn. Han er kommunikationsuddannet og arbejder til daglig som salgschef. Ensom Ulv er hans debut som skønlitterær forfatter.

Genre: Krimithriller
Sideantal: 328
Udgivelsesår: 2017
ISBN: 9788799906437
Forlag: Forfatterskabet.dk