Enden på verden som vi kender den

af Erlend Loe

Doppler vender hjem til civilisationen, men er stadig ’helt ude i skoven’..
Dette er fortsættelsen på historien om Doppler der forlod hustru og børn til fordel for et liv i skoven.

Doppler er stadig en bitter og besværlig mand. Doppler er stadig en egoistisk og egenrådig mand. Doppler er stadig en umulig og uempatisk mand. Men Doppler er samtidig også stadig en meget ærlig, kærlig, omsorgsfuld og eftertænksom mand.

Doppler føler sig klar til at vende hjem til familien og civilisationen igen, men føler familien sig mon også klar? Og hvad kan man egentlig forvente sig, når man vender hjem efter flere år i de svenske skove, hvor man ikke har haft kontakt med familien i al den tid?
Der er selvfølgelig sket en masse hjemme i Norge, mens Doppler har været væk og dette er den tragikomiske fortælling om, den helt absurde måde han takler alle disse forandringer på og de mange forskellige absurde situationer, han formår at bringe sig selv i.

Det er en sjov og velskrevet bog med sjove og velskrevne mono- og dialoger. Modsat den første bog om Doppler, bliver vi her forkælet med ultrakorte og overskuelige kapitler.
Jeg er dog ikke udpræget begejstret - det er ikke den helt store litterære præstation og den opfordrer heller ikke i samme grad til eftertænksomhed, som den første bog om Doppler. Men det er en spøjs og underholdende fortælling og man bør læse den, for at få slutningen på den absurde og finurlige historie med.


Rækkefølge i serien:
1) Doppler
2) Enden på verden som vi kender den

Bogens bagside:

Verden lakker mod enden, det tror i hvert fald Doppler, som vendte civilisationen ryggen og flygtede ud i vildmarken for flere år siden. Efter at have vandret rundt i de svenske skove, kommer han i tanke om at han har kone og børn og forsøger nu at komme tilbage til familien. Han anbringer elgen, Bongo, i en pension for hjortedyr og drager ind til Oslo. Han glæder sig til at se Solveig og ungerne igen, men hans gamle hus er blevet malet blåt! Også navnene på postkassen er forandret; hans eget navn er fjernet, og et nyt sat ind; EGIL HEGEL.

Doppler tror, han har nået bunden, men krænkelserne er kun lige begyndt …

Enden på verden som vi kender den Erlend Loe

Genre: Roman
Sideantal: 277
Udgivelsesår: 2015
ISBN: 9788702189148
Forlag: Gyldendal
Originaltitel: Slutten på verden slik vi kjenner den