Det bedste til mig og mine venner

af Jakob Melander

Det bedste til mig og mine venner er fjerde bog i Jakob Melanders krimiserie om politiassistent Lars Winkler.
Endnu et pletskud fra Melander, hvor der er fart på fra start til slut.

Lars og kollegaerne skal opklare det makabre mord på Tivolis personalechef. Snart følger flere mord. Kender ofrene hinanden? Hænger mordene sammen? Og i så fald, hvordan?
Samtidig følger vi også udviklingen i Lars Winklers forhold til Ulrik - hans chef og tidligere ven. Hvad skete der egentlig dengang i 2007? Og hvordan hænger det sammen med nutiden? Og hvad sker der med forholdet til Sanne?
Både efterforskningen af mordene og historien om Winklers privatliv trækker tråde tilbage i tiden. Er der en sammenhæng?

Der er en del personer involveret i de to sideløbende historier, som foregår i både fortid og nutid – men, når jeg holder tungen lige i munden, så er det muligt at holde styr på dem alle og ingen af dem ville i øvrigt kunne undværes.
Plottet kan forekomme en smule indviklet i og med, det kobler fortid og nutid sammen, men det holder hele vejen og giver mening i sidste ende.

Det er stadig ikke en serie der byder på makabre og blodige detaljer, men der er fart på og den er godt skruet sammen, så jeg kan godt leve med at få stillet min trang til gruopvækkende beskrivelser andetsteds. Jeg er til gengæld vild med historien om Lars Winkler og alle de andre - og jeg bliver større og større fan af Jakob Melander.

Bogen er velskrevet og sproget er som altid let flydende og med naturlige dialoger. Og lige som i de tidligere bøger, bliver jeg fortsat forkælet med korte kapitler, der gør de mange skift i tid, sted og personperspektiv let overskuelige.
Helt klart en anbefalelsesværdig serie!


Rækkefølgen i serien om Lars Winkler:
1) Øjesten (læs min anmeldelse her)
2) Serafine (læs min anmeldelse her)
3) De berusedes vej (læs min anmeldelse her)
4) Det bedste til mig og mine venner
5) De døde og de ufødte (læs min anmeldelse her)
6) Fjenden iblandt os (læs min anmeldelse her)

Bogens bagside:

Et lig hænger under ballongyngen i et snedækket Tivoli en nat fem dage før jul. Stukket ihjel, spændt fast til bunden af gondolen. Den dræbte er Tivolis personalechef, Hanne Leth-Jeppesen og ikke ligefrem elsket af sine kolleger. Opklaringsarbejdet kompliceres, da hustruen til en af de mistænkte udsættes for drabsforsøg på Christiania. Imens er hendes familie ved at falde fra hinanden, men en dyster hemmelighed hviler over familien, og ingen ønsker at tale med Lars.

Politiassistent Lars Winkler må navigere i en dunkel labyrint af modstridende interesser og fortrængt fortid. For drabet i den mennesketomme eventyrhave – der snart følges af flere – har tråde tilbage til en Gasolin-koncert i Tivoli i midten af 1970’erne, et kollektiv på Østerbro samt en makaber drabssag på Christiania i 2007.

Det bedste til mig og mine venner er fjerde bog i den anmelderroste og internationalt anerkendte serie om politiassistent Lars Winkler – enspænder, far, tidligere punker – og en af Københavns bedste efterforskere.

Genre: Krimi
Sideantal: 413
Udgivelsesår: 2016
ISBN: 9788763842822
Forlag: Rosinante