Den røde adressebog

af Sofia Lundberg

Jeg er rigtig glad for, at jeg så igennem fingrene med den pladderromantiske forside og i stedet lod mig lokke af bagsideteksten, til at læse historien om kære gamle Doris.

En kærlig vandring gennem et langt og begivenhedsrigt levet liv.
Ud fra navnene i Doris' adressebog, hører vi om de forskellige tider, steder og begivenheder samt de mennesker, følelser og livsvilkår, som har haft betydning for Doris.

Sofia Lundberg skriver i et behageligt letlæseligt sprog og formår at veksle mellem nutid og datid på en fin og overskuelig måde.

Absolut anbefalelsesværdig!


Bogens bagside:
Doris har haft sin adressebog siden 1928. I den lille bog bærer hun minderne om alle de mennesker, hun har mødt gennem livet. Nu er hun 98 og bor alene i en lejlighed i Stockholm. De fleste af navnene i adressebogen er efterhånden streget over, døde, og hendes eneste kontakt til omverdenen er hjemmehjælperens besøg og samtalerne med niecen Jenny, som bor på den anden side af Atlanten.
En dag begynder Doris at skrive sine erindringer ned til Jenny ud fra navnene i adressebogen, og en fascinerende fortælling om et langt og farverigt liv tager form - en fortælling om familie og venskaber, eventyr, glæder og sorger, og om den store kærlighed, hun aldrig har glemt.

DEN RØDE ADRESSEBOG er en hjertegribende roman, som spænder over et helt liv og tager læseren med på en rejse til svundne tiders Paris, New York og Stockholm, fra 1930'erne over anden verdenskrig til i dag.

Genre: Roman
Antal sider: 324
ISBN: 9788772003351
Udgivelsesår: 2018
Forlag: People'sPress
Originaltitel: Den röda adressboken