Bliver jeg skør?

P3

Sara er meget nervøs for at ende med diagnosen bipolar affektiv sindslidelse (tidligere kaldet maniodepressiv) ligesom sin mor.

Sara undersøger derfor, hvor stor risikoen er - er psykisk sygdom arveligt? Eller spiller miljøet en større rolle?

I første afsnit taler Sara med flere forskellige eksperter om sin opvækst og om hvordan man udvikler psykisk sygdom - hvad er symptomerne?
Sara får taget forskellige kliniske test hos speciallægerne og får lavet en DNA test, for at finde ud af, hvor meget man kan se i generne.

I andet afsnit taler Sara for første gang med sin mor om sin opvækst og herunder også morens mange selvmordsforsøg. Samtidig får Sara svar fra speciallægerne på de tests, hun har fået foretaget - er hun i risikozonen for at udvikle bipolar affektiv sindslidelse?


Udsendelsens egen beskrivelse:

Afsnit 1 - Dybt at falde: Hvad fortæller vores gener om risikoen for at udvikle psykisk sygdom? Er det arveligt?
Sara rejser ind i kroppen, undersøger genetikken og kigger også på sin egen familiehistorik og de forskellige psykiske diagnoser, der gemmer sig der.

Afsnit 2 - Højt at flyve: Hvorfor er Sara egentlig så bange for at blive psykisk syg? Måske fordi hun ikke ved så meget om det?
Sara kan ikke længere ignorere bulen under gulvtæppet og taler for første gang med sin mor om den sværeste tid i både hendes og morens liv.

Bliver jeg skør?

Genre: Psyken
Antal episoder: 2
Udgivelsesår: 2019
Medvirkende: Sara Fondo, Sif Roné, Thomas Werge, Lars Vedel Kessing, Maj Vinberg og Karen Straarup
Udgiver: P3
Link: Bliver jeg skør?